Yerli ve uluslararası tüm marka ve model asansör, yürüyen merdiven, yürüyen bant ve engelli çözümleri için uzman ekibimizle 7/24 kesintisiz hizmet.
Tescil başvurusu, asansörün piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla altmış gün içerisinde söz konusu asansörü piyasaya arz eden asansör monte eden firma tarafından yapılır.
Montajı yapılan Akademi markalı tüm asansörler, yerel ve ulusal mevzuatlara uygun bir teslim ve kayıt işleminden geçirilir. Mevzuata aykırı olası bir uyumsuzluk olmaması için, asansör yaptırıcısı doğru zamanda bilgilendirilir.
Asansör tescil işlemi için aşağıda belirtilen belgelerin bir sureti ile birlikte ilgili idareye başvurur.
Sanayi sicil belgesi
Onaylanmış kuruluş tarafından düzenlenen uygunluk belgesi veya raporu (CE belgesi)
AB uygunluk beyan
AB uygunluk beyanı ve garanti belgesini imzalayan yetkiliye ait imza sirküleri.
TSE hizmet yeterlilik belgesi
Montaj işçiliği bedeli de dâhil olmak üzere her bir birim asansör bedelini içerecek şekilde asansör yaptırıcısına kesilen fatura.
Tescil öncesi ilk periyodik kontrol raporu (Asansör yeşil etiket almış olacak.)
İkinci fıkrasının (f) bendinde belirtilen faturada asansörün beyan yükü, beyan hızı, durak sayısı ve tahrik türü anlaşılır olacak şekilde belirtilir. Birden fazla asansör montaj işi ile ilgili olarak birbirinden farklı her asansör için birinci cümlede belirtilen hususların söz konusu faturada ayrıca yer alması gerekir. 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununa ve bu fıkrada belirtilen gerekliliklere uygun olacak şekilde düzenlenen fatura dışında hiçbir belge, ilgili idare tarafından tescil aşamasında kabul edilmez.
Okullara veya kamu kurum ve kuruluşlarına bağış amaçlı yapılan asansörlerin bu amaçla yapıldığının resmî bir belge ile ilgili idareye ispatlanması durumunda ikinci fıkranın (f) bendinde belirtilen fatura asansör tescili için aranmaz.
Uygun görülen tescil başvurusu neticesinde, Ek-1– Piyasaya Arz Edilen Asansör için Tescil Belgesi ’de yer alan içeriğe uygun olacak şekilde onaylı tescil belgesi ilgili idare tarafından düzenlenir ve asansör monte edene sunulur.
İlgili idare, tescil başvurusunda ikinci fıkrada istenen belgelerin dışında asansör monte edenden herhangi bir belge talebinde bulunamaz.
İlgili kanuna göre asansör projeleri, hesapları ve teknik mevzuata ilişkin dökümanların teknik dosya şeklinde tescil evrakları ile birlikte verilmesi gerekir.
Asansör tescili (ruhsatı) ile ilgili içinde proje ve teknik dokümanlarında bulunduğu asansör belediye tescil (ruhsat) dosyası Akademi tarafından hazırlanmaktadır. Dosya hazırlanması sırasında firmanın eksik veya yanlış olan belgelerinin tedarik edilmesi akademi tarafından yapılır.
Muayene kuruluşu: Türkiye’de yerleşik özel veya kamu kuruluşlarından, TS EN ISO/IEC 17020 standardına göre Türk Akreditasyon Kurumunca 4/5/2018 tarihli ve 30411 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği kapsamında A tipi muayene kuruluşu olarak akredite edilen kuruluş,
Tescil: Asansörün resmî olarak ilgili idare tarafından kayıt altına alınması.
İlgili idare: Belediyeleri veya belediye sınırları dışında kalan alanlardaki yapılar için il özel idareler.
Asansör yaptırıcısı: Asansörün monte edileceği binada/yapıda inşaat işini kendi adına yapan veya sözleşme ile devreden yapı sahibini veya asansörün monte edileceği mevcut binada bina sorumlusu.
Mevcut asansör: 15/8/2004 tarihinden önce monte edilen ve halen kullanılmakta olan asansör.
AB uygunluk beyanı: Asansör monte edenin piyasaya arz ettiği asansörün Asansör Yönetmeliği (2014/33/AB)’nin temel gereklerine uygunluğunu beyan ettiği belge.
Asansör uygulama projesi: Binaya kurulacak olan ve avan projede asgari koşulları belirlenen asansörün tasarım sonucu imalat ve montaj detay bilgilerinin ve hesaplamalarının aynı zamanda nasıl yapılacağını detaylı olarak tarif eden açıklama, çizim, teknik özellikler, hesaplar ve diğer tamamlayıcı dokümanlardan yer aldığı projedir.
Asansör elektrik uygulama projesi: Binaya kurulacak olan asansörün avan projede belirlenen asgari koşullar dikkate alınarak nasıl yapılacağını detaylı olarak tarif eden açıklama, çizim, teknik özellikler, hesaplar ve diğer tamamlayıcı dokümanlardan oluşan projedir. SMM belgeli elektrik ve/veya elektronik mühendisi tarafından yapılır ve onaylanır.
Bakım önceliğimiz güvenliğiniz için müşterilerimizin aktif bir şekilde yanında olmaktır.
Asansör Bakım ile ilgili bizden 7/24 bilgi alabilir veya randevu alarak işlerinizde kesin bir neticeye ulaşabilirsiniz.